Ajánló Könyvajánló

Dream Baby Blog: E.M. Miller – Bandi farkas történetei

E.M.Miller – Bandi farkas történetei

E.M. Miller az egyetlen író a Book Dreams kiadó kötelékében, aki a gyermekirodalom műfajában is alkot. Idén jelent meg a Bandi farkas történetei című mesekönyve, ami bájos illusztrációival várja, hogy a gyerekek rátaláljanak.

 

A kötet öt mesét tartalmaz, amik bár mind különálló történetek, mégis összekapcsolódnak a közös szereplőgárda okán. A történetfűzérek kiemelt szereplője Bandi a farkas, és leginkább az ő központi szereplésével történnek az események.

A könyv borítója rendkívül színes, aprólékos és aranyos. Tisztán látszik rajta, hogy az illusztrátora nagyon motivált volt abba az irányba, hogy elkápráztassa a könyvecske leendő olvasóit és azok szüleit. Helinda Mao egyedi stílusú rajzai a könyv belső oldalain is szerepelnek, a könyv legvégén pedig egy kreatív színező is található.

A mesék rövidek és könnyen olvashatók, így akár a fiatal olvasók is megpróbálkozhatnak vele, hogy önmaguk fedezzék fel a Kerekerdő lakóinak mozgalmas eseményeit. Nem lehet nem észrevenni az írónő azon célját, hogy afféle tanító jelleget csempésszen a sorai közé. Olvashatunk az elfogadás fontosságáról, arról, hogy hogyan kell viselkedni másokkal, vagy éppen arról, hogy milyen könnyen ki lehet közösíteni valakit.

Különlegesnek tartom, hogy Miller írónő ilyen szerepet választott Bandinak. A legtöbb történetben, ha megjelenik egy farkas, az mindig gonosz és félelmetes állat formájában történik. Azonban Bandi itt egy nagyon is szerethető jószág, aki kertészkedéssel és vacsorafőzéssel is elüti az idejét. Jó példát mutat arra, ne hagyjuk, hogy beskatulyázzanak és merjünk olyanok lenni, amilyenek csak akarunk!

Dream Baby

Ha kedvet kaptatok hozzá, itt tudjátok beszerezni: Book Dreams Kiadó

 

Öt mesét tartalmaz, különálló történetek, de mégis összekapcsolódnak. A Kerekerdő lakói öt varázslatos, picit tanítójellegű meséken keresztül vezetik be a gyerekeket abba, hogy mit szabad, vagy mit nem, hogyan viselkedjünk, milyen érzés, ha kiközösítenek, mit tehetünk ,ha betegek leszünk. Némely mesében dallamos, fülbemászó kis versikék is szerepelnek, amik könnyen tanulhatók.
Hogy örömtelibb legyen az olvasás nemcsak a szülőknek, hanem a gyerekeknek is, a történeteket Helinda Mao gyönyörű illusztrációi teszik még izgalmasabbá, illetve a könyvhöz színező is társul.

Vélemény, hozzászólás?