Ajánló Könyvajánló

Dream Baby Blog – Emy Dust – Követelt változás

Emy Dust – Követelt változás

A legtöbb tinédzser életében a kamaszkor beköszönte egyenlő azzal, hogy feszegetni kezdi az összes határt maga körül. Lázadnak a suli ellen, a szülők és szabályok ellen, és valamiért erős késztetést éreznek olyan dolgok kipróbálására, amiket talán nem kellene megtenniük. A főszereplő Randy tökéletes iskolapéldáját mutatja be a klasszikus lázadásnak, ám arra ő sem számít, hogy a „leszarom a világot” felfogása, egyik pillanatról a másikra értelmét veszti.

Az első olvasásom az írónőtől egy témájában elég más olvasmány volt, így nagyon kíváncsi voltam, hogy mire képes Emy a felnőtté válás, katonaság és a drámaiság vonalán. Nos, azt kell mondjam, hogy szerintem az írónő ebben az irányban is nagyon ügyesen dolgozott.

A borító szerintem nagyon erőteljes. A katona jelenléte, mindig fegyelmet és elhivatottságot sugall, ami talán előre is vetíti, hogy mit fog jelenteni maga a változás, amit a cím visel. Persze ez a sugallat végül a fülszöveggel együtt tényleg meg is adja a történet fő irányvonalát, ámbár talán céloz másra is. A cím betűtípusai nekem nagyon tetszettek. Nagyon jól illett a kép mellé.

A könyv elején megismerjük a főhőst Randyt, akiről hamar kiderül, hogy mindenből, de leginkább az életéből teljesen elege van. Sok káros szenvedélynek hódol, és talán nem sértem meg nagyon, ha azt állítom, hogy egy igazi paraszt. Tipikusan az a srác a suliban, akitől feláll a szőr a hátadon, de nem feltétlenül azért mert annyira dögös, inkább olyasmiért, mert sugárzik belőle a veszély és a provokatív viselkedés. Valószínűleg borzasztó elégedett is magával, mígnem egy napon Zoé képében megérkezik az életébe a változás szele. A suli problémás sráca bizony szerelmes lesz.

Randy nem volt felkészülve arra, hogy ezek az új és erős érzelmek, valamint az, hogy megfeleljen Zoénak, elindít benne egy változást, amit vakon követni is kezd. Minden jó úton halad afelé, hogy Randy Gleeson olyan sráccá változzon, akit minden lányos apuka szívesen fogadna. Csakhogy az élet derékba töri a próbálkozásait.

A fiatal suhanc a mocskos szájával nagyon valósnak hatott. Pont ilyennek képzelném a mai kor „ki ha én nem” srácait. Egyes olvasóknak lehet, hogy pont emiatt a nyerseség miatt, nem lesz annyira szimpatikus a karakter. Igazából az én türelmemet is rendesen próbára tette és hiányoltam, hogy nem kapott több nevelő célzatú maflást, mert igencsak ráfért volna akár több tucat is. Valójában nem sikerült megértenem, hogy tulajdonképpen miért volt ennyire dühös mindenkire, és miért nem engedett el bizonyos dolgokat, egyáltalán, hogy az épp észt, mint olyat, miért nem vette elő egyszer sem.

A történetről nagyon sokat lehetne még beszélni, hiszen nagyon sok olyan mozzanata van, ami kifejtésre adna okot. A családi nézeteltérések, az iskolai malőrök, vagy maga Randy és Zoé kapcsolata, vagy az a fordulat, ami igazi elemi erővel csap le az olvasóra.

A könyv második fele igazán kő keményre sikerült és bevallom a katonai világ nem áll túl közel hozzám, de minden pontját nagyon élveztem. Tény, ez nem az a történet, ami babusgatni fogja a szívedet. Ez brutálisan lecsap rád, megrág is kiköp. De ennek ellenére, szerintem egy nagyon különleges történet, amit megéri megismerni.

Dream Baby

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, itt tudjátok beszerezni: Book Dreams Kiadó 

Randy Gleeson lázadó korszakát éli. Nem érdekli a család, és nagyban tesz a szabályokra. Míg egy nap, belép valaki az életébe és megváltoztat mindent, beleértve őt is

Mi van akkor, ha az eltervezett jövő, percek alatt válik semmivé?

Randy számára nincsenek nappalok, sem éjszakák, csak üresség, ami a pokolnál is rosszabb, és elviselhetetlen. Az önpusztítást látja az egyetlen megoldásnak. Féktelen harag, legyőzhetetlen gyűlölet, amitől csak egy valami mentheti meg:
Követelt változás.

Egy történet, ami felrepít és a mélybe húz, ahonnan csak a végigolvasásával
tudsz kikeveredni.

Vélemény, hozzászólás?