Ajánló Könyvajánló

Dream Baby Blog – Emy Dust – Összetört jövő

Emy Dust – Összetört jövő

Tragikus múltak, egy erősnek hitt barátság és egy mindent akadályt legyőző szerelem. Az Összetört jövő egy rendkívül összetett, romantikus történet, amely az olvasót egy érzelmi hullámvasutazásra invitálja. A szereplők egyik megpróbáltatásból a másikba zuhannak, és lehetetlen, hogy közben ne érezzünk irántuk szimpátiát.

Emy Dust ezen története már nem lehetett ismeretlen a régebbi olvasóinak, hiszen elérhető volt két „alfa” verziós könyvben. Az első könyv A kezdett, míg a második a Megtalállak címet viselte, de az írónő úgy döntött, hogy a két régebbi írást egy nagy történetben egyesíti, némi feljavítás után. Ez szerintem remek döntés volt – bár én nem olvastam az eredetiket -, hiszen így egy csodás és teljes képet kaptunk Lili és Sam kálváriájáról.

A borító szerintem nagyon érzékire sikerült. A romantikusan összesimuló páros remekül idézi meg a két főszereplőt. A női alak kicsit ártatlanságot sugall, míg a férfi egy határozott kiállású személy látszatát kelti, annak ellenére, hogy egyáltalán nem látszik belőle más csak a karjai.  A cím egyszerű, az írott betűtípus miatt még jobban kiemeli, hogy egy romantikus történetről lesz szó.

A történet első felében Lilit ismerhetjük meg. Megtudjuk, hogy kemény gyermekkor áll a háta mögött és egyetlen támasza gyermekkori barátja Robi, akinek szintén megvan a maga keresztje. Úgy tűnik, hogy sikerült elérniük, amit fiatal korukban megálmodtak maguknak, ám Budapest forgatagában, másféle problémák sodródnak az életükbe.

Lili személyisége néha számomra egy kicsit furcsa volt, bár ezt próbáltam oda visszavezetni, hogy a rossz gyermekkori kapcsolatai miatt, nehezen tudta eldönteni, hogy mikor cselekszik jól vagy helyesen egy-egy szituációban. Néha erősnek tűnt, máskor pedig csak darabjaiban hevert. Természetesen valahol érthető ez a fajta kettős érzelmi hatás nála, hiszen elég gyorsan érték egymást a negatív és pozitív hatások, amivel nagyon nehezen tudott csak lépést tartani. Engem meglepett, hogy engedelmesen elfogadta a család kérését Sam ügyében, és meg sem próbált apró kis lépéseket tenni, hogy a férfi szemét felnyissa a kettejük helyzetére. Ha már itt tartunk nekem végig az volt a benyomásom, hogy a nagy szenvedés ellenére, valahogy Sam érzelmei erősebbek voltak Lili iránt, mint fordítva.

A könyv második felét leginkább Sam nézőpontja uralta. Különleges élmény volt, azt figyelni, hogy hogyan próbálja meg összerakni élete kirakósát, miközben igazából senki sem nyúlt hozzá neki megfelelő segítséget. Nem igazán értettem egyet a család döntésével, szerintem pocsék elgondolás volt, de a történet alakulása miatt ez fontos lépés volt. A mellékszereplők sokan voltak, de mindüknek volt valami fontos funkciója, mégha nem is ismertük meg egyiküket sem túl mélyenszántóan.

A történet a hosszúsága ellenére gyorsan olvasható, a nyelvezete könnyed. A sok párbeszéd nagyon pergőssé teszik a cselekményeket, bár én néha éreztem bennük némi vontatottságot. Viszont én nagyon kedvelem azt a szerelmet, ami nagy nehézégek árán teljesül be, szóval nagyon kedveltem a történetet.

Dream Baby

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, itt tudjátok beszerezni: Book Dreams Kiadó 

 

KÉT RÉSZ EGY KÖTETBEN! 

Összetört jövő I. 

Lili kislányként  átélte a legnagyobb tragédiát, elvesztette a szüleit. Később legjobb barátjával Robival, Budapestre költöznek, hogy megalapozzák a jövőjüket. Nem minden alakul az elképzeléseik szerint. A nagyváros nem csak jobb megélhetést, de szerelmet is hoz a lány életébe egy  titokzatos idegen személyében. Lili úgy érzi meg van mindene amire vágyott, de az élet közbeszól és pillanatok alatt hullik darabokra az élete.  Létezik barátság férfi és nő között? Hány tragédiát vagyunk képesek elviselni? És ha a sors visszaadja amit elvett, de nem úgy, mint amilyen volt? Beletörődik a boldogtalanságba, vagy kockáztat?

Összetört jövő II.

Sam Davis  magabiztos, sikeres üzletember, aki megtalálta a szerelmet egy fiatal lány személyében. Az élete tökéletesnek mondható, amíg egy váratlan balesetnek köszönhetően elveszíti emlékeit és  visszazuhan a múltba, ahol régi szerelme csúnyán átverte őt. Amanda Cole ezt ki is használja, mindent megtesz, hogy Sam csak őrá emlékezzen.

Sikerül visszatalálnia önmagához és az igaz szerelméhez, aki végig ott van mellette, csak ő nem tud róla? Örökre hazugságban marad azzal, aki önző módon magának akarja őt? A múltból előkerülő titkok, nagy küzdelem elé állítják.

Egy férfi küzdelme a szerelemért!

Küzdelem, hogy megtalálja önmagát!

Vélemény, hozzászólás?