Ajánló Könyvajánló

Dream Baby Blog: Harloe Rae – Breaker – Törés

Harloe Rae – Breaker – Törés

 

Előzetesen még nem volt szerencsém Harloe Rae munkásságához, szóval nagyon örültem neki, hogy a Book Dreams kiadó lefordította az amerikai írónő ezen történetét. Bár arról nincsenek információim, hogy a kiadó tervezi-e a jövőben Harloe többi könyvét is megjelentetni magyarul, de mindenesetre az biztos, hogy Törés már a miénk.

A könyv egy gyermekkori vonzódásból kinőtt szerelem sztoriját meséli el, ami talán kicsit tündérmesés attitűdöket mutat, mégis szerethető.

A borító a női szemek gyönyörködtetésére készült. A fedőlapon látható modell egy az egyben megidézi a történet mogorva és zárkózott férfifőszereplőjét, Gradyt. A cím betűtípusa és színe úgy hiszem nem véletlen választás. A megjelenés masszív és szilárd látványt mutat, ami minden bizonnyal Grady megközelíthetetlenségét hivatott szimbolizálni. Azonban az a regény olvasása közben elég hamar kiderül, hogy bármilyen kemény is a beton, megfelelő erők hatására darabokra törik.

Sutton gyerekkora óta lehetetlenül szerelmes Gradybe, azonban a fiú hallani sem akar a lány érzéseiről. A Sutt azt hiszi, ő nem elég jó a fiatal srác számára, csakhogy nem ez a valóság. Grady okkal akar távol maradni a fiatal lánytól, mert egészen biztos abban, hogy ő nem tudná megadni Sutton számára azt, amit megérdemelne. Határozott döntése, azonban négy hosszú egymástól távoli év után gyökeresen megváltozik.

Sutton számára Gradyn kívül nem létezik más férfi a világon. Engem kicsit meglep ez a mély imádat, hiszen sok utalást nem találtam arra, hogy Grady valóban kiérdemelte volna ezeket az őszinte és mély érzéseket, de nagyon becsülendő, hogy egy pillanatra sem kezdett kételkedni az érzéseiben. Sokat küzdött azért, hogy teljesen beszivárogjon Grady gondolataiba és a szívébe is, és bár szép lassan, de sikerrel járt.

Grady kemény férfi szereplő, mivel az élettől csak pofonokat kapott. A családi élete minden volt, csak ideális nem. Egész életében keményen küzdött és dolgozott, mégsem volt képes megtalálni a helyét, abban a kisvárosban ahol élt. A sok negatív behatás miatt, biztos abban, hogy neki esélye sincs a boldog életre, ezért szándékosan likvidál minden lehetőséget, ami közelebb vihetné ahhoz, hogy igazi örömét lelje az életében. Ezen erős motivációk miatt, sokaknak furcsán jöhet ki, hogy egy ponton túl Grady egyszerűen feladja a küzdelmet, de tudva, hogy végig érzései voltak Sutton iránt, valamint, hogy egy olyan dolog történik vele, ami arra készteti, hogy gondolkodjon el a teljes világán, érthetővé teszi, hogy miért ad magának esélyt a változásra.

Bár a történet címkézésénél nincs feltüntetve, mindenképpen fontosnak tartottam jelezni, hogy a történet nagyon is tartalmaz erotikus elemeket, így aki nem annyira kedveli a részletesebb leírásokat, annak csínján a választással.

Nagyon édesnek tartottam ezt a „boldog valamit”, ami teljesen átjárta a történetet. Ez a kis játék a két szereplő között megmutatta, hogy valójában ezek az apróságok, mind olyanok, amiket egymással karöltve akarnak megtapasztalni, mert csak akkor lesznek igazán „boldog dolgok”.

A könyvben nincs túl nagy csavar, de ennek ellenére nagyon kellemes kis történet, amit igazi öröm volt megismerni.

Dream Baby

Ha kedvet kaptatok hozzá, itt tudjátok beszerezni: Book Dreams Kiadó

„Mondj egy boldog valamit, Sutton”
Még csak hétéves voltam, amikor Grady Bowen először suttogta nekem ezeket a szavakat. Könnyű volt elveszni a fekete égbolton ragyogó csillagok alatt.  Nem voltak jó emlékei, és kölcsön kellett kérnie az enyémet. Bármit szívesen megadtam neki.
Belebolondulni a fiúba, gyönyörű átok volt. Ami különleges lehetett volna, annak nem volt alkalma virágozni. Soha nem látott többet bennem, mint a legjobb barátja húgát. Ezt nehéz volt elfogadni, de nem a legnehezebb.
Grady minden valószínűség ellenére küzdött az esélyeiért. Végül nem harcolt tovább, hagyta, hogy a családi hírneve uralkodjon. Bármennyire próbáltam rá hatni, a befolyásolások legyőzhetetlenek voltak.
Nem akarta összetörni a szívemet. Vagy talán mégis. Nem kellett volna megkönnyítenem a dolgát. Az elkövetett hibáink, magas falat húztak közénk.
Négy évig nem láttam Gradyt, mindegyik fájdalmasabb volt, mint az előző, de a távolság sem csillapította iránta az érzéseimet. Sok minden megváltozott. Gradyn szemmel látható a változás. Alig ismerem fel azt az embert, akivé vált. Nem mintha számítana.
Grady Bowen már rég nem volt a boldogságom.

 

Vélemény, hozzászólás?