Ajánló Könyvajánló

Dream Baby Blog – Heniko Sakka – Édesebb tini élet

Heniko Sakka – Édesebb tini élet

Heniko Sakka ifjúsági sorozatának szeptemberben jelent meg a második része, ami tovább fűzi Ria és Devon kapcsolatát. Mivel az első rész, nagy kérdőjelekkel ért véget, így nagyon vártam, hogy mit takar majd az, hogy „édesebb” lesz a tini élet. Nos, így olvasás után, ennél tökéletesebb címet nem is kaphatott volna a történet.

Nekem már az első kötet is elnyerte a tetszésemet, mert az írónőnek humorosan laza stílusa van. Ő egyértelműen nem foglalkozik a drámaisággal, helyette a szórakoztatást helyezi középpontba. Nagyon kedveltem a hasonlatokat és a helyzetkomikumokat, amikből ebbe a kötetbe is jutott jó pár darab.

A borító egy újabb különleges csemege. A grafikája egyedi és nagyon szép. Nem nagyon van ismeretem a kortás ifjúsági borítókat illetően, de ez egyértelműen a legszebbek közé való. Kicsit sajnálom is, hogy ezen kívül már csak egy ilyen borító lesz, mert az Édes tini élet trilógiának készült. A betűtípus szépen visszaköszön az első kötetről és tök jópofoának tartom, hogy a cím valahogy beleépül a borítón lévő jelenetbe, ahelyett, hogy erősebb hangsúlyt kapna.

Maga a cselekmény nagyon mozgalmas és sokszor elég meglepő, bár ezt már az első könyvből is kiéreztem. Talán ez annak tudható be, hogy az írónő kerülni akarja a megszokott, klisés helyzeteket, amiket talán vártam is volna egy ilyen kamaszregényben. Sok olyan pillanat volt a karakterek között, amikor azt hittem, hogy na, most már jön minden, aminek jönnie kell, erre közbevágott egy váratlan csavar. Mint kiderült, a borítón lévő grafika egy konkrét jelenet a könyvben, és meg kell mondjam, eléggé meglepett annak a végkifejlete is.

A karakterek sokat fejlődtek erre a kötetre. Devon egyszerűen imádnivaló srác lett, pedig az elsőben sokszor volt kissé idegesítő. Ellenben itt… hát ez majdnem olyan, mint a Disney mesék hercegei. A valóságban élő srácoknak fel kell kötni a gatyát, mert egy új álompasi érkezett. A tettei egyszerűen bámulatosak voltak… és bár minden srác így viselkedne a szeretet lányért.

Ria személyisége hozta azt a hullámzást, amit az elsőben is megszoktunk tőle. Különleges élmény, ennek az erősnek tűnő karakternek a szélsőségeit szemlélni. Édesnek tartom, ahogy próbálja magától elszeparálni az érzéseit, de ténylegesen ez nem mindig sikerül neki.

A könyvben megjelennek új szereplők is, akik jelenléte üde, új drámai fordulatokat hoznak. Valamit kiderül Riáról és Devonról is, hogy mindkettejük életében volt egy mindent meghatározó veszteség, amire Ria esetében nem is gondoltam volna.

Most karácsony előtt ez a könyv egy jó választás, ugyanis a vége pont belenyúlik ebbe a mostani időszakba. Viszont elég pipa vagyok, hogy sokat kell várni a következő részre, mert úgy tűnik az írónő, szereti felzaklatni a könyvei végére az ember fantáziáját.

Dream Baby

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, itt tudjátok beszerezni: Book Dreams Kiadó 

Devon az a fajta srác, aki előtt nincs lehetetlen. Csakhogy a sikeres sportoló elé most egy olyan kihívás került, amire még ő sem volt felkészülve: szerelmes lett.

Elméletileg nem lenne nehéz dolga, hiszen ő a Sir Walton Gimi legjobb pasija, csakhogy a lány, akit meg kellene hódítania, hallani sem akar a Turner fiú szándékáról. Devon kénytelen minden érzelmét és furfangját latba vetni, hogy meggyőzze Riát az érzései tisztaságáról, ám Rietta makacssága és sok zavaró körülmény is akadályozza, hogy próbálkozásait siker koronázza. A pályán kívül folytatódik veszélyes játék a két kapitány között, ahol már nem egy pénzbeli támogatás, hanem a szívük épsége a tét.

–  „Te vagy az első, akinek sikerült elérnie, hogy olyat érezzek, amit azelőtt még soha. Csak nem gondolod, hogy ilyen könnyen lemondok rólad?! Hiszti helyett, kezdj barátkozni a gondolattal, hogy Devon Turner szerelme vagy.

– Álmodik a nyomor!”

Vélemény, hozzászólás?