Ajánló Könyvajánló

Dream Baby Blog: Rina Kent – All ​The Lies – Minden hazugság

Rina Kent – All ​The Lies – Minden hazugság

 

Rina a könyv előszavában többek között a következőt írja: „ A könyveim és a főszereplőim nem a gyenge szívűeknek valók.” Nos, így olvasás után, azt hiszem, nem is fogalmazhatott volna pontosabban!

Nehéz úgy véleményt mondani a történetről, hogy ne fussak bele olyan megjegyzésbe, ami túl sokat mondana, de azért megpróbálom. Ez egyáltalán nem egy kedves történet és nem is arra vár, hogy megmelengesse az ember szívét. Ez egy kemény, dark romance történet, ami képes rá, hogy felzaklasson.

A borító már önmagában is sötét hangulatot sugall. Az alapkép fekete-fehér, amit én ahhoz tudok társítani, hogy maga a történet érzelemvilága is pont ilyen. Nagyon szélsőséges, vagy jó, de a legtöbbször inkább zord, félelmetes és felkavaró. A fedlapon található férfi, valószínűleg Ashert ábrázolja, akinek tekintete elég jól tükrözi, hogy a regény világában ő nem egy szőke herceg lesz fehér lovon. Az aranyszínű felirat engem az aranyozott értéktelen bizsukra emlékeztett, mert Reina élete is pont olyannak tűnik. Látványos, de üres.

A könyv szerkezetileg végig teljes bizonytalanságban és zavarban tartja az olvasóját. Sokszor lehet azt érezni, hogy amint kezdünk biztosak lenni valamiben, az hamarosan rögtön megcáfolódik. Sok a csavar és a váratlan fordulat, ugyanakkor az oldalak olvasása közben csak kevés kérdésre derül ki a konkrét válasz.

A történet főszereplője Reina, aki egy támadás után amnéziát kap. Mindenre emlékszik, ami a világ dolgait érinti, azonban arról már fogalma sincs, hogy tulajdonképpen ő kicsoda és milyen élete volt a kórházba kerülése előtt. A lány egészen szimpatikus, azonban a környezete hamar a tudtára adja, hogy ő az amnézia előtt, minden volt, csak szerethető nem. Kegyetlen, rosszindulatú, olyan, aki mindenkin áttapos. Reinának sok fizikai és lelki fájdalmat okoz, ahogy egyre jobban megismeri saját magát, akivel valami oknál fogva képtelen azonosulni.

Asher egy kiismerhetetlen, kegyetlen srác, aki tele van titkokkal. Borzalmasan bánik Reinával, de egy idő után kiderül, hogy a lány elfelejtett múltja az, ami kiváltja belőle ezt. Mélyen a kemény réteg alatt Asher egy többszörösen megbántott és szerethető karakter, aki néha-néha meg is villantja ezt az oldalát.

Hogy őszinte legyek, van elképzelésem, hogy mi áll a dolgok hátterében, azonban ezt inkább nem fejteném ki, hogy ne rontsam el mások élményét és teória gyártását. Abban azonban száz százalékig biztos vagyok, hogy rengeteg dolog hazugságra épül a történetben és alig várom, hogy a második kötet majd megerősítse vagy rácáfoljon a gondolataimra.

Dream Baby

Ha kedvet kaptatok hozzá, itt tudjátok beszerezni: Book Dreams Kiadó

A nevem Reina Ellis.
Népszerű, gyönyörű, érinthetetlen.

A gond az, hogy egyikre sem emlékszem..

A neve Asher Carson.

Bámulatos, csendes, sötét.

Ó, és a jövendőbeli férjem.

Három szabálya van számomra:

Meghajlok.

Meg fogok törni.

Megfizetek azért, amit tettem.

A gond az, hogy nem emlékszem, mit tettem. De van egy nyomom.

Tűz volt. Egy halott lány. És én ott voltam.

Vélemény, hozzászólás?