Ajánló Könyvajánló

Dream Baby Blog – Ruby Saw – A rezervátum titka

Ruby Saw – A rezervátum titka

A rezervátum titka az Álomfogó sorozat második darabjaként érkezett. Az Inferno után játszódó történet eléggé más stílussal rendelkezik, mégis ahhoz hasonlóan kemény és rejtélyekkel teli.

Érdeklődve vártam, hogy elolvassam A rezervátum titkát, mivel elég tanácstalan voltam, hogy mi lesz benne. Ismerve az Inferno tartalmát, nem gondoltam volna, hogy valaha visszatérünk abba a közösségbe, ami szétcincálta Raven lelkét és életét.

A borító nagyon különleges. Egyfelől a képi világa ártatlanságot mutat, viszont a fekete árnyaltok arra utalnak, hogy ez sem lesz egy vidám történet. A cím nagyon figyelemfelkeltő. Tetszik, hogy a „titka” szó eltér az alaptól mind színben, mind betűtípusban. Ettől erős hangsúlyt kap.

A történet könnyen és gyorsan olvasható, bár az Infernóval ellentétben ezt a kötetet a lassú építkezés jellemzi. Jóformán a könyv közepéig nem történik semmi különös, de aztán egy szempillantás alatt letehetetlenné válik a könyv a pergő események miatt.

A történetnek új főszereplője Flower, akiről kiderül, hogy Raven baráti társagának tagja. (Nagyon örültem, hogy Raven visszatért ebben a történetben is, mert nagyon megkedveltem őt az Infernóban.) Flower évekkel ezelőtt hagyta ott a rezervátumot, de most visszatér, hogy elbúcsúzzon haldokló édesanyjától. Flowert nagyon megviseli anyja elvesztése, amibe az olvasó szíve is egészen belesajdul. Az írónő nagyon jól jelenítette meg a gyászt és annak feldolgozását. Bárki, aki már vesztette el egy szerettét, hamar a főhősnő érzéseire tud hangolódni.

Miközben a lány igyekszik feldolgozni az elvesztés fájdalmát, újra elevenednek előtte a múlt kellemes és kellemetlen élményei, amellett, hogy a napok múlásával egyre több furcsaság történik a városban, ami nem hagyja nyugodni a fiatal lányt sem.

A történet számomra nagyon izgalmas volt, ahogy az is, hogy többet tudtam meg az efféle indián közösségről. Valójában sosem vonzottak az indiánokkal foglalkozó történetek, de ebben a könyvben nagyon is érdekes volt. Az elmémben mindig olyan kép élt erről, hogy ez a közeg nagyon összetartó és család, no meg hagyomány centrikus, de itt is megmutatkozott az, amit már az Inferno is boncolgatott, hogy a nincstelenség és a pénzhiány, képes egy összetartó családból is fertőt varázsolni.

Aki szereti Ruby Saw írói stílusát, az semmiképpen ne hagyja ki ezt a történetet sem. Az Álomfogó sorozatnak még további három része van. A Valóság, Nézz rám! valamint, a Vacsora kilenc főre. Ezeket még nem volt szerencsém elolvasni, de amint megtörtént azokról is megírom majd a benyomásaimat.

Dream Baby

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, itt tudjátok beszerezni: Book Dreams Kiadó 

Valószínűleg senki sem hiszi, hogy egy telefonhívás képes megváltoztatni az életét. Flower Patét egyik nap felkeresi rég látott édesapja, és hazahívja beteg édesanyjához. A nő hátrahagyja addigi gondtalan életét, és elindul a Helena város melletti Sad Bear indiánrezervátumba. Öt év után a család örül a lányuknak, ám nem mindenki van ezzel így a környéken. Flower ex-férje, Ralph, akivel haragban váltak el útjaik, nem repes az örömtől. Gabriel, a Paté család régi ismerőse és a helyi kocsma csaposa azonnal rég látott barátja segítségére siet. A gyerekkori barátok között hamar szikra pattan, de ezt beárnyékolja a férfi titka, illetve a környéken történt megmagyarázhatatlan események, valamint Ralph jelenléte is. Miután Flower egykori sógornője, Cheyenne eltűnik, békét köt ex-férjével, és segítséget, támaszt nyújt a férfinak, ám olyan mélységekbe nyer betekintést, amire a legrosszabb álmaiban sem számított. Szaporodnak a különös jelenségek. Victor Butler fegyvert fog az alkalmazottaira. Flower édesapja óva inti lányát a várostól.
Vajon mi és ki állhat az eltűnések hátterében? Flower élete tényleg veszélyben van? Kiderül, hogy mit titkolnak a sad bear-i öregek?

Vélemény, hozzászólás?