Ajánló

Dream Baby Blog: Susannah Skiethen – Hogyan tovább?

Susannah Skiethen – Hogyan tovább?

Vajon egy új szerelem a legjobb gyógyír az összetört szívre? Valaki szerint igen, míg mások szerint a párkapcsolatok hanyagolása a legjobb recept. Hogy melyik verzió köré szövi Susannah Skiethen a Hogyan tovább történetét, azt mindjárt bemutatom nektek.

 

Már volt szerencsém olvasni az írónőtől, így pontosan tudtam, hogy mi fog rám várni a Hogyan továbbnál. Kicsit amerikai, nagyon romantikus, de azért problémáktól rendesen átitatott kis olvasmány. Biztosan az amerikai helyszín teszi, de én pont úgy láttam magam előtt a történéseket, mintha egy filmet néztem volna.

A borító hűen tükrözi a könyv érzelmi világát. Nagyon meghitt és a naplementét idézi, ami a könyvben sokszor kap fontos szerepet. Tetszik rajta a sziluettesség és a betűtípusok is tartják a romantikus vonalat. Nincs elcsépelve, nincsenek rajta felesleges elemek.

A történet elején ismerjük meg a történet főhősnőjét Hope-ot, akit bár kötelezne a neve, hogy reménykedjen, mégis az élete úgy alakul, hogy annak alig jut hely. Összetörik a szíve, és hamar azon kapja magát, hogy fogalma sincs, hogy mit csináljon a továbbiakban. Az élet persze hozza a történéseket helyette, és rögtön az útjába zavarja az ismeretlen szépfiút, Willt, aki cunami módjára igyekszik levenni Hope-ot a lábáról. Csakhogy itt nem fordul azonnal happy endre a történet.

A történet elég gyorsan halad, így hamar is lehet lapozgatni a könyv oldalait. A problémái valóságot tükröznek, mindennapi nehézségeket jelenít meg, így bárki a karakterek bőrébe tudja képzelni magát. Ahogy követik egymást a fejezetek többször is értelmet nyert az, hogy az írónő miért a Hogyan tovább? kérdést választotta a könyv címének.

Bár a könyv főhősnője váltig állítja, hogy a tündérmese távol áll tőle, azért azt be kell vallanom, hogy azért Hope-nak eléggé kijutott a jóból. Sokszor egészen úgy tudtam őt elképzelni, mint egy romantikus vígjáték kissé ügyetlen és naiv főszereplő nőjét, aki életkora ellenére sokkal fiatalabbnak tűnik, de mindezek ellenére csokorra lehet szedni a pasikat körülötte. Ami azt illeti nem kedveltem meg őt túlzottan, mert az állandó viaskodása önmagával, sokszor kicsit felbosszantott, ahogy az is, hogy elég könnyedén felhúzta magát dolgokon vagy sértődött meg valamin.

Will is érdekes volt a maga módján. Bár tetszett a határozottsága és, hogy küzdött Hope-ért, az a bizalmatlanság, amit felé tanúsított, az kissé ellentétesnek tűnt a valós szándékaival. Persze érthetőnek volt beállítva, hogy mire ez a nagy titkolózás, de szerintem nyugodtan beavathatta volna Hope-ot, hiszen 1. tudta, hogy a lány, alapból küszköd a bizalom kiépítésével az előző kapcsolat után.  2. Ugyan kinek adta volna tovább azt, amit hall? Na, de tudom, hogy a történet vezetése miatt ez fontos lépés volt, csak, na. Engem ez elgondolkodtatott.

A történet tele van fordulatokkal és sok elhintett információ morzsával, amik később állnak össze egy egységes egésszé. Szerettem olvasni a történetet és nagyon örülök, hogy már megvan a folytatása is, így hamarosan, már annak is nekikezdhetek majd.

Dream Baby

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, itt tudjátok beszerezni: Book Dreams Kiadó 

„A mesékben minden olyan egyszerű.
Van a hercegnő, aki álmodozik a hercegről a fehér lovon, majd néhány kisebb kaland után meg is érkezik hozzá. Aztán szerelembe esnek és boldogan élnek míg meg nem….”

Hope a saját bőrén tanulja meg, hogy a szerelem nem olyan, mint a mesékben.
Boldogan él párjával San Franciscóban, amikor kényelmesnek hitt élete, és harmonikusnak gondolt kapcsolata egyik pillanatról a másikra összeomlik. A sors váratlanul egy titokzatos idegent sodor elé, akibe szó szerint belebotlik. A férfi új reményeket ébreszt a lányban, miközben az ő múltja is bonyodalmakat sejtet. Megannyi akadályt kell leküzdeniük, hogy együtt lehessenek. Vajon a kettőjük közötti vonzalom elég erős hozzá? Mi történik, ha váratlanul egy régi szerelem is felbukkan az életükben?

Szerelem, csalódás, küzdelem a sorok között. Létezhet számukra happy end?

„Tudod milyen az, amikor a lelked elveszít egy darabot, de jön valaki ismeretlenül, és elkezdi összerakni?”

Vélemény, hozzászólás?