Ajánló Könyvajánló

Dream Baby Blog – Susannah Skiethen – Második esély

Susannah Skiethen – Második esély

Ha Susannah, akkor romantika a köbön! Újabb édes szerelmes történet az írónőtől, ami a Hogyan tovább második kötetének képében jelenik meg, és a Második esély címet viseli.

A történet bár az első könyv szereplőgárdájával dolgozik, mégsem Hope és Will szerelmi románcát fűzi tovább. A Második esély főszereplője Eddie, akinek az első kötetben csak egy mellékszerep jutott, de ebben a regényben bebizonyítja, hogy van annyira érdekes karakter, hogy ezúttal az ő élete kerüljön a rivaldafénybe.

A borító le sem tagadhatná, hogy a Hogyan tovább? folytatása. A naplemente, a sziluettes alakok, a tenger látványa, mind-mind megidézik az első könyv képi világát. Nekem tetszik, hogy nem ment el az írónő egy teljesen új stílus felé, mert így remekül néz ki egymás mellett a sorozat két darabja.

A könyv az elsőhöz hasonlóan gyorsan és gördülékenyen olvasható. Szép gondolatok vannak a történetben, amik az olvasóra is hatással vannak. Helyesnek találtam a történetben egy két utalást a sorsra vagy éppen a könyv címére vonatkozóan. A történet szépen épül Eddie köré és testközelből nézhetjük végig a férfi karakterfejlődését, ami néha kissé ziláltan, néha pedig egészen jó ütemben reagál a változásokra. Kicsit úgy éreztem, hogy amilyen nagy volt a férfi kezdeti lelkesedése a múltjának megfelelő lezárásához, valahogy a valóságban ez egyáltalán nem sikerült olyan egyszerűen.

Szórakoztatónak találtam a Lisával való megismerkedését és azt is, ahogy szépen haladt a kapcsolatuk, noha ez inkább olyan volt, mint egy végtelenített boxmeccs, ahogy egyik konfliktusból a másikba estek. Kettejük kapcsolata egy megszokott kis klisé elemből építkezik. Eddie exének előhozatala – igazából az első könyv tükrében várható is volt a felbukkanása – egy érdekes vívódást váltott ki a főszereplőben, és talán az olvasókban is, hogy ők melyik lányt találnák alkalmasnak arra, hogy a férfi mellé kerüljön. Igazából ennek pontosabb alakulásáról nem is akarok írni, azt derítse ki mindenki maga, hogy Lisa vagy Dawn lesze-e a végső kikötő Eddie számára.

A romantika zsánerműfaj kedvelőinek és azoknak, akiknek Susannah első kötetében szimpatikus volt Eddie, mindenképpen ajánlom elolvasásra ezt a könyvet is.

Dream Baby

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, itt tudjátok beszerezni: Book Dreams Kiadó 

 

„…a szerelem illúzió, amit a heves vágyakozás vált ki, amikor annyira sóvárogsz valaki után, hogy majd’ belepusztulsz, hogy megkapd.”

Edward Cooper szentül hiszi, hogy a szerelem nem létezik. Visszatér Miamiba, hogy beindítsa saját vállalkozását és rendezze a múltbéli sérelmeit a nővel, aki majdnem elérte nála a lehetetlent. Dawn fenekestül forgatta fel Eddie addigi kényelmes életét, azonban csalódást okozott a férfinak.
De vajon jár nekik a második esély?
A sors váratlanul az útjába sodorja a kiismerhetetlen Lisa-t, aki a folyamatos elutasításával felkelti a férfi érdeklődését. Csakhogy a lány ellenállásának komoly oka van, ami Eddie-nek nehéz kihívást jelent. Lisának lesz elég bátorsága, hogy rendbe tegye az életét és helyet adjon benne a férfinak?

A két nő a feje tetejére állítja Eddie elképzelését a szerelemről, de vajon az ő tetteit csak a vágy vezérli? Melyik lány nyeri el a bizalmát, hogy végül feltárja neki a szívét?

Még több szenvedély és romantika a sorok között.

 

Vélemény, hozzászólás?