Ajánló Könyvajánló

Dream Baby Blog – Virgin Bergh – Karácsonyra a szívemet

Virgin Bergh – Karácsonyra a szívemet ( novella )

Az írónőnek már két munkáját volt szerencsém olvasni ez előtt, és már abból is sikerült leszűrnöm, hogy Virgin Bergh nagyon ügyesen bánik a romantikával. Ez a kis karácsonyi novella pedig csak erősíti ezt a megítélésemet.

Sok embernek így karácsony táján megjön a kedve, hogy szezonális írásokat olvasson. Ezzel én is így vagyok, szóval nagyon jólesett az ünnepi hangulatban lévő kis lelkemnek ez a novellácska.

A borító baromi édes. Tökéletes kép egy karácsonyi novellához. Az alakok már azonnal megnyerővé teszik a történetet, – noha nem szabad ugyebár a borító alapján ítélkezni, de bizton állíthatom, hogy itt lehet nyugodtan. A cím betűtípusa is nagyon bejön és a színválasztása is 10/10.

A történet főszereplője Hannah, aki olyan, mint egy szürke kisegér, és annak rendje és módja szerint éli az életét is. Nehezen lép ki a komfortzónájából, sőt ha lehet, inkább meg sem kíséreli. Egy ilyen lánynak a mindennapok is nehézséget okoznak, így nem meglepő, hogy a karácsony közeledtével, ő is még visszahúzódóbbá válik. Csakhogy a rámenős szomszédja, ezúttal kicibálja őt az egérlyukból.

A novella számomra azt jelenítette meg, hogy a szeretet ünnepe nem mindenki számára meghitt vagy családias. Talán korunkra is jellemző, hogy nagyon sokan vannak, akik ilyen-olyan okból magányosan töltik az ünnepet. Amint Hannah története bemutatott az az, hogy egy kissé introvertált személyiségnek, bizony nagyon nehéz megbirkóznia az ünnep forgatagával.  Azonban végül egy minimális bátorság, no meg a karácsonyi puncs segítségével úgy alakul Hannah estéje, ahogy legvadabb álmaiban se gondolta volna.

A történetben tetszett a bújtatott kis humor és szépen volt kialakítva a karakterek vonzalma egymás iránt. Margaret nagyon megnyerő mellékszereplő volt, aki szinte kipezsgett a történetből.

Bátran ajánlom mindenkinek a történetet, egy jó kis forralt bor mellé, szemben egy díszített karácsonyfával.

Dream Baby

Keressétek a novellát a Book Dreams Kiadó webshopjában.

Vélemény, hozzászólás?