Ajánló

Fitten – Frissen

Alakbarát tippek: hogy maradjunk fittek és frissek a home office-ban

 

Ha olyan munkád van, amely ebben az időszakban kizárólag otthon az íróasztal mellett végezhető, akkor minden bizonnyal gyakran elmacskásodott tagokkal állsz fel a székből.
Ennek apropóján osztok meg néhány tippet, ami segíthet átvészelni ezt a mentálisan és fizikailag is fárasztó időszakot.

 

1. 30 perces felosztás

Fél óránként tanácsos egy rövid, néhány perces kis szünetet tartani, amikor átmozgatod magad, kinyújtózkodsz, sétálsz a szobában, vagy akár készítesz egy pohár teát vagy kávét. Bizonyított tény, hogy a rövid nyújtások felfrissítik a vérkeringést, ezáltal pozitívan hatnak az agy tápanyagellátását is.

2. A víz, a barátod!

Legalább óránként érdemes 2 dl vizet fogyasztani. Ez nagyon fontos tényező a megfelelő anyagcsereműködés fenntartásához. Ezen felül kevésbé érzed magad éhesnek és az unalomevés is elkerülhető.

3. Stretching-time

Munka előtt és után is javasolt 10 percet nyújtásra vagy jógázásra szánni, hiszen a már korábban említett vérkeringés javító funkcióján kívül még olyan pozitív hatásai is vannak, mint a stresszoldás és a kalóriaégetés.

4. Gym-babe

 

Egy kis erősítés sosem árthat. Külön igaz ez abban az időszakban, amikor zárva vannak a konditermek. Persze az edzés ezen formája helyettesíthető bármilyen tetszőlegesen választott sporttal, legyen az akár futás, séta a szabadban, biciklizés vagy bármi, amit az ember szívesen végez. A hétvégéken pedig akár érdemes is lehet beiktatni egy kirándulást a párunkkal, vagy adott esetben a gyerekeinkkel. Szárnyaljon a kreativitásunk! 🙂

5. A gyógyító étkezés

Sajnos a kevés mozgás és a motiváció hiánya sarkallhat minket olyan tettekre a testünkkel szemben, amelyekkel sokat ártunk mind az egészségünknek, mind a formánknak. Hajlamosabbak vagyunk a boldogsághormonokat édességekkel előcsalogatni, illetve pizzára cserélni a változatos, rostokban gazdag menünket. Ezek helyett építsünk be tudatosan az étrendünkbe sok rostot, vitamint és antioxidánst tartalmazó ételt, amivel megőrizhetjük a szellemi frissességünket és a fizikai megjelenésünket. Ilyenek például a zab, a citrusfélék, bogyós gyümölcsök, vagy akár olyan kedvenceink, mint a zöld tea.

 

Ebben a nehéz helyzetben hatványozottan fontos, hogy kellőképpen odafigyeljünk az egészségünkre, amelynek megőrzéséhez első lépés a megfelelő folyadékbevitel és a rendszeres mozgás. Fitten-frissen próbáljuk megőrizni és feltölteni magunkat.

 

Bohács Bettina

Vélemény, hozzászólás?