Ajánló Interjúk Könyvajánló

Interjú Rick Reckless íróval

A Book Dream Kiadó első férfi szerzőjét faggattam egy rövid interjú erejéig. Érdekes témát boncolgat nemrég megjelent regényében. Az érintett téma komolyságával ellentétben egyébként egy végtelenül humoros írót köszönthetünk személyében.

 

Egy egyszerűnek tűnő kérdéssel indítanék, amire valójában nem is biztos, hogy olyan könnyű válaszolni: mesélj magadról.

HumOrosházán élek, kisfiammal és a párommal. Szeretem a humort és a vidámságot. Az elmúlt években szüntelenül keresem az életem minden terültén azt, ami a leginkább boldoggá és elégedetté tesz. Mert ki tudja, hogy mennyi időm van hátra.

Az írói álneved érdekelne. Miért ezt választottad, honnan jött az ötlet és miért nem a saját neved alatt írsz?

Mindig is úgy gondoltam, hogy a regényemnek nincs szüksége az eredeti nevemre, és az arcomra. A kettő nálam el van választva, és csak nagyon ritkán tűnök fel, akkor is maszkban. Egyébként régen dj-nek készültem, mint mindenki más is abban a korban, és kellett egy jól hangzó név. Szóval hivatalosan Dj Rick Reckless vagyok. (nevet)

Megjelent az első könyved Isteni utazás címmel és egy nagyon megkapó borítóval. Milyen zsánerben írsz és miért pont abban?

Visszanyúlnék kicsit az első kérdésedre adott válaszomhoz. A boldogság. Ezt a könyvet azért írtam meg, mert nagyon foglalkoztat az elmúlás. Ami abból a szempontból nem baj, hogy tudom, sietnem kell! Tehát a témám választotta a zsánert. Mivel a túlvilág létezésére nincs bizonyíték. Bár, aki idézett szellemet az mást mondana.

Honnan jött a könyved alapötlete?

Az említett szellemidézés 2000-ben. Hihetetlen volt. Kamaszkori hülyeség. Fatábla, azon betűk, számok, és egy pohár. Baromság. Nem működik, mondtam a haveroknak. De megdöbbentem! Működött! Mozgott a pohár. Az a pici pohár, nagy hatással volt az egész életemre. Onnantól kezdve kutatok, és próbálok hinni, mert nem lehet, hogy így érjen véget a történetünk. Túl kegyetlen és szörnyű lenne! Muszáj, hogy túléljük a halált!

Van olyan dolog a könyved kapcsán, amit eddig senkinek sem árultál el?

Van. De azt viszem magammal. Viszont, ha van túlvilág, akkor ígérem, hogy visszajövök, és elmondom. (nem nevet, csak viccel)

Utólag nézve, most, hogy már a kezedben fogod és eltelt egy kis idő a megjelenés óta, változtatnál bármin a könyveddel kapcsolatban?

Nem változtatnék. Ezt ki kellett adnom magamból. Sokáig úgy írtam a könyvet, hogy úgysem adják ki. Vagy, ha igen, akkor ahhoz az kell, hogy valami nagyot dobjak, ezért beleadtam mindent.

Mindig is érdekelt, hogy más írókat mi motivál az írás kapcsán. Neked mi ad motivációt? Honnan merítesz ihletet az alkotáshoz?

Ne aggódj az ihletért azért nem veszem elő a poharat és a fatáblát. (mosolyog) A motivációm mindig is az volt, hogy alkossak valamit. Hagyjak hátra egy nyomot. Ösztönözzek, reményt adjak másoknak, hogy hátha van túlvilág.

Mióta írsz? Melyik volt az a pillanat, amikor úgy érezted, hogy ez a te utad?

2005-ben kezdtem el írni. Sokszor éreztem, hogy ez az én utam, amikor ment az írás, és haladtak a dolgok. Aztán ugyanennyiszer azt gondoltam, hogy feladom, mert nem vagyok képes rá. Azért is készült ilyen sokáig a könyv.

Mit vársz az írástól? Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

A célom/álmom, hogy meg tudjak élni belőle. Nagyon jó lenne azzal foglalkozni, amit szeretek.

Milyen érzés volt, amikor a kezedben foghattad a művedet, mi volt az első gondolatod?

Végre, itt vagy! – gondoltam. Büszke voltam, hogy a nehézségek ellenére, ilyen hosszú idő után, végre megcsináltam. Kicsit hihetetlen is volt, mint egy álom.

Az írás nem könnyű dolog, kisebb-nagyobb nehézségekkel biztosan szembekerültél közben. Tudnál említeni néhányat? Mennyire volt könnyű, vagy éppen nehéz megírnod a könyved?

Autodidakta módon tanultam írni. Nem akartam iskolapadban ülni emiatt is, mert akkoriban már Fősulira jártam, és nehéz lett volna összeegyeztetni. Illetve meg voltam áldva vele, hogy nem akarok semmire, és senkire hasonlítani. Fiatal voltam. Meg akartam váltani a világot! Ebből nagyon sok nehézség adódott. Később aztán próbáltam könyvekből tanulni, de igazság szerint valami jó kurzus kellett volna. Az meg sajnos nagyon drága volt számomra. A történet is bonyolult volt, mert ragaszkodtam hozzá, hogy az legyen. Kíméletlen voltam magammal. Ez megbosszulta magát.

A barátaid, a családod ismerik ezt az oldalad? Mit szóltak hozzá, hogy írsz?

Igazság szerint már nem is emlékszem rá, mert 16 éve volt, mikor kezdtem. Támogattak benne, sosem ütköztem falakba. Ma már egy nagyon jó érzés, hogy tudok beszélgetni másokkal a történetemről, mert most már ők is ismerik.

Egy utolsó kérdés: hogyan tovább? Min dolgozol éppen és milyen könyveket várhatnak a kedves olvasók tőled? Hasonló témában írsz, vagy lesz más stílusú alkotásod?

Az első rész vége egy cliffhanger. Tehát jön a második rész. Remélem nem 15 év múlva. (már nem mer nevetni, mert mi van ha igaz) Mikor elkezdtem írni az első rész történetét, akkor úgy gondoltam, hogy leírok mindent, és végeztem. Aztán egyre több dolog jutott eszembe, és még mindig formálódik. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kapom a pozitív visszajelzéseket, ami megerősít abban, hogy jó, amit csinálok. A negatívakat is meghallgatom természetesen, és ha úgy gondolom, hogy lehet benne valami, akkor átértékelem magamban. Persze a történetet senki nem befolyásolhatja, csak az író megoldásokra gondolok. Most erre a projektre koncentrálok. De nyitott szemmel járok, és ha olyan történet kerül elém, ami egyedi, nem foglalkoztak még vele sokan, akkor abból lehet valami.

Az lenne a legjobb, ha olyat írnék, ami még soha nem volt!

Köszönöm az interjút!

Elérhetőségeim:

Facebook: https://www.facebook.com/rickreckless

Instagram: https://www.instagram.com/rickrecklesshivatalos/

Moly:

https://moly.hu/tagok/rick_reckless_1986

Tik Tok:

https://www.tiktok.com/@rickreckless

 

Köszönöm az interjút! Ezúton kívánok rengeteg olvasót, és hogy mihamarabb megvalósíthasd az álmod! 😊

Ha kedvet kaptatok elolvasni Rick Reckless könyvét,

itt tudjátok beszerezni:  Book Dreams Kiadó

 

Az interjút készítette: Susannah Skiethen

Isteni utazás

 

Ádám egy átlagos ember volt. Egy napon azonban megjelent előtte Gábriel arkangyal, aki így szólt hozzá:

„Ádám! Te vagy a Mindenható Isten! Negyvennégy évvel ezelőtt úgy döntöttél, hogy újjászületsz a Földön. Megfosztottad magad saját Isteni tudatodtól, törölted emlékeidet és elvetted magadtól a hihetetlen erődet is! A célod az volt, hogy megértsd az emberi fajt és a halandó életet!”

Ádám kis híján sokkot kapott e szavak hallatán, azonban az arkangyal nem hagyott neki időt, hogy feldolgozza ezt. Vissza kell térnie Isteni énjéhez, mert az Ördög serege az az a fődémonok, démonok és az ördögi szellemek folyamatosan támadják és küldik az Örök sötétségbe az Istenieket, vagyis az arkangyalokat, angyalokat és az isteni szellemeket. Meg kell ismernie az egész Mindenséget a benne lévő lényekkel együtt. Valamint létre kell hoznia egy új világot, ahová átvezeti az övéit, a Végítélet elszámoltatásai után.

Ádám számára felfoghatatlan volt, amit hallott, de ekkor még nem tudhatta, hogy ez egy óriási próbatétel nem csak a Világmindenség lényei, hanem saját maga számára is!

Vélemény, hozzászólás?