Ajánló Hírek Köröm-Öröm Trend

Mindenkori köröm trendek

Köröm-öröm

avagy

Mindenkori köröm trendek

Kár lenne tagadni, egy női kéz akkor a legszebb, ha ápolt. Ezen felül a férfiak nagy többsége állításuk szerint igenis megnézi egy nő kezét, és igencsak el tudja venni a kedvüket, ha a kiszemelt hölgy például rágja a körmét.

Bevallom, én is sokáig gazdagítottam a körömrágók táborát, kiváltképpen vizsgaidőszakban, és akkoriban még nem igazán volt divat a géllakkozás vagy a zselés építés. Meg kell mondanom, amióta figyelek arra, hogy szép és ápolt legyen a kezem, azóta a körömrágásról sikerült leszoknom. Ez az egyik előnye ennek a viseletnek, bár van, amikor sajnos ez sem segít.

Ma már tapasztalataim szerint a hölgyek túlnyomó többsége géllakkoztat vagy épített műkörmöt visel.

No, de milyen is a trendi köröm?

Egyáltalán mennyire követjük a divatot?

A nők többsége figyel arra, mit is diktál a divat, ennek ellenére nem mindenki követi az éppen uralkodó irányzatot. Jómagam is trendkerülő vagyok, hiszen mindig olyan színt és formát igyekszem választani, amely illik az egyéniségemhez. Teszem ezt azért, mert tudom, hogy vannak színek, amelyeket például másokon látva csodaszépnek találok, de a saját kezemen valahogy mégsem tudom elképzelni. Ily módon, ha a divat például a fekete vagy zöldszín lenne, akkor sem tudnám olyanra megcsináltatni a körmöm, hiszen azok nem az én színeim. Ellenben a pasztell árnyalatok bármikor jöhetnek.

A legtöbb hölgy esetében a gyengédebb színvilág gyakran visszatérő választás. Ennek okát abban látom, hogy egy-egy erősebb színt követően lágyabb árnyalatokra vágynak.Ajánlanám például a cukorka színeket, amelyeket ötvözve egészen különleges hatást érhetünk el. Keverhetjük a sötétebb és a világosabb árnyalatokat, így stílusunkat a dinamikusság jellemezheti.

A legtöbben határozott elképzelésekkel mennek műkörmöshöz, ennek ellenére, nagy valószínűséggel teljesen más körömmel távoznak onnan.

Mi ennek az oka?

Többek között a hatalmas színválaszték, amely elbizonytalanítja a hölgyeket és arra sarkallja őket, hogy a szakembernél ülve újra átgondolják, mit is szeretnének valójában.

Az éppen aktuális körömtrendek okozhatnak némi fejfájást számukra, hiszen a széles felhozatal mind színek, mind minták terén, nem könnyíti meg a helyzetüket.

Természetesen, mint mindenben, ebben is vannak kivételek. Gondolok itt a „mindig piros” vagy a „kizárólag francia” típusra, ezzel is erősítve az állandóság kedvelőinek táborát.

Az utóbbi időben a nude árnyalatok hódítottak, mely annak volt köszönhető, hogy abszolút természetesnek hatottak, amolyan a „kevesebb néha több” elv alapján. Személy szerint én is nagy rajongója vagyok. Szerencsére a naturális irány mindig divat, ennek köszönhetően azzal a trendek követői nem nyúlhatnak mellé.

 

 

 

 

 

Másik nagy divat az ombre vagy a baby boomer, amelyek még mindig hódítanak. Szépségük abban rejlik, hogy míg a boomer-rel a természetes hatást érhetjük el, addig az ombre lehetőséget ad a legkülönfélébb színek kombinálására. Ettől különleges és egyedi lesz a körömviseletünk.

Mindezek mellett nagy sikert aratnak az állatmintás (leopárd, boci…) körmök, továbbá egyre nagyobb teret kapnak a geometriai alakzatok, pöttyök is.

Amely örök mintának tekinthető, az a virág, bármilyen formában, színben és kiegészítővel. Legyen az kézzel festve, nyomdázással vagy fólia segítségével készítve. A letisztultság és elegancia képviselői, ehhez méltóan minden hölgynek ajánlom, hogy legalább egyszer próbálja ki, hogyan is mutat egy rózsa vagy akár egy pitypang a körmén.

Nem szabad kihagyni a sorból a francia lakkozást sem, hiszen a legtöbb hölgy számára ez az a minta, amely tényleg az örök klasszikusnak számít. Legyen szó bármilyen alkalomról, biztosan elegáns és ugyanakkor természetes hatást érhetünk el vele. Aki szereti a színeket, motívumokat kombinálni, bátran megteheti, hiszen a francia manikűr esetében sem kell gátat szabni a fantáziánknak.b

A nyári szezonban nagy hatást érhetünk el egy kis pálmafával vagy rózsaszín flamingó díszítéssel.

Természetesen a mai világ divatjának határtalan a tárháza, ezáltal a műkörmös szakembereknek sem szab gátat semmi a színeket, díszítést, formákat, hosszúságokat tekintve. Lehet szögletes, lekerekített, mandula, gótikus mandula, balerina és társai, a lényeg, hogy saját magunk számára találjuk meg a megfelelőt. Szerencsénkre választék és jó szakember minden tekintetben akad bőven.

Tippek

Ha szép kezeket szeretnénk, mindenképpen fordítsunk időt és figyelmet az ápolására. Ebben a tekintetben mindegy, milyen pici vagy extra hosszú körmökre vágyunk, fontos ügyelni arra, hogy mindenképpen olyan formát válasszunk, amely jól áll nekünk.

A három leggyakoribb forma esetében egy kis segítség:

Akinek széles és rövid a körömágyi része, szögletes formával garantáltan szép összhatást érhet el. Az egyenes reszelés ellensúlyozza a körömágyi rész rövidségét és nyújtja a köröm formáját.

A mandulaformával optikai csalást érhetünk el: hosszítja a köröm és az ujjak formáját, ezáltal kecses viseletet biztosít.

A balerina, amely a köröm szélénél összeszűkűl, előnyös a rövidebb ujjakhoz, mivel a mandulához hasonlóan hosszítja a köröm formáját.

A tökéletes összhang eléréséhez mindenképpen ügyeljünk arra, mi az, ami számunkra a legmegfelelőbb választás.

Hajrá, hölgyeim!

Susannah Skiethen

 

Vélemény, hozzászólás?