Ajánló

Boldogság tippek, szerelem

Természetesen a szerelem nem mindig a romantikáról szól. Mindannyian sokféle módon fogadjuk és adjuk a szeretetet nagyon sok embernek. És azt hiszem, egyetértünk abban, hogy szükségünk van a szeretetre. A boldog élethez feltétlenül szükséges. Mindannyian különböző háttérrel rendelkezünk. Néhányan szeretetteljes és biztató családban nőttünk fel, mások pedig nem. Valószínűleg már megéltünk valamilyen kapcsolatot az életünkben, ami miatt sérültnek éreztük magunkat. Nem kontrollálhatjuk a külső körülményeket. Bárcsak tehetnénk. Amit irányíthatsz, az a saját döntésed. Nehéz szeretni, ha megtörtnek érzed magad.


Legyél olyan valaki, akit szeretnél.
Mindig könnyebb másokat hibáztatni. Mindig. Ami nehéz, az önmagadba nézés és annak felismerése, hogy talán neked kell változtatnod. Mielőtt csodálatos kapcsolatokat ápolnál, olyannak kell lenned, akit szeret. Légy az anya, akit szeretnél. Légy az a barátnő, akibe beleszeretnél. Ez egy egész életen át tartó folyamat, amelyben fontos emberek segítenek, ha nyitott vagy rá. Ne koncentrálj mások hiányosságaira, inkább törődj magaddal.

Mély szeretet.
Valószínűleg mindannyian megsérültünk már valamilyen kapcsolatban,  de ne hagyd, hogy a múltbéli sérelmek megakadályozzanak új kapcsolatok kialakításában vagy szerelembe esésbe. Ne félj mélyen szeretni. Légy nyitott és bátor.

Válaszd ki a fontos kapcsolatokat.
Őszintén hiszem, hogy mindenkit szeretni kell. Az embertársainkhoz való szeretetteljes hozzáállás remek módja az életed megélésének.  Válaszd ki azokat az embereket, akikkel fontos kapcsolatokat ápolsz. Ha valaki folyamatosan negatív hatással volt az életedre, vagy nem úgy bánik veled, ahogyan megérdemled, akkor nem részesülhet abban a kiváltságban, hogy közeli kapcsolataid közé tartozzon. Koncentrálj az életed pozitív hatásaira.

A szerelem munka.
Életed minden fontos kapcsolata figyelmet igényel.  Olyan könnyű belemélyedni a szürke hétköznapokba. A napi rutin elvonja a figyelmünket, hogy a szeretet ápolására koncentráljunk az életben. Pl: Gyakrabban kellene vacsoráznom a szüleimmel vagy kávéznom a nővéremmel. Meg kell találni a módját annak, hogy jobban kimutasd a párodnak, szereted.

Ha bármilyen kapcsolatot elhanyagolsz, az idővel gyengül. Az évek során sok olyan barátom volt, akiktől elszakadtam, egyszerűen azért, mert nem szántam rájuk elég időt.

Hogyan látjátok? Van gondolatotok a szeretetről,szerelemről, amelyet meg szeretnétek osztani?

Hajnal Tímea

Vélemény, hozzászólás?