Trend

A bőrápolás fontossága

A bőrápolás fontossága

A paraffinos kézápolás hatása a bőrre

Tél van, ilyenkor a bőrünk megérzi a hideget. Szárazabb, érzékenyebb lehet, mint egyébként.

A hidegen kívül számos más tényező is befolyásolhatja bőrünk minőségi állapotát.

Bőrszárazság okai:

– környezeti tényezők (tél: hideg; nyár: túlzott napozás)

– életmód (pl: dohányzás, szolárium…)

– kevés vízfogyasztás

– vegyszerekkel való érintkezés

– egészségi állapot (bizonyos betegségek)

Szerencsére a szépségipar segítségünkre van abban, hogyan is kezelhetjük ezt a problémát. Számos bőrápolási termék áll rendelkezésünkre, melyek enyhítik vagy megszüntethetik a száraz bőr miatti kellemetlenséget.

Sajnos napjainkban egyre gyakoribbak a bőrbetegségek is. Ahhoz, hogy ezeket megelőzzük, vagy a már meglévő problémát kezeljük, elengedhetetlenek a megfelelő vitaminok. Nagyon fontos a vitaminok tápanyagokon keresztül történő bejuttatása a szervezetbe. Amennyiben ez nem elegendő, úgy kiegészítésként a megfelelő vitamint tartalmazó készítmények alkalmazására is szükség lehet. Ezek pedig az A, B vitamin csoport, C, D és E vitaminok.

A kézápolásban nem ismeretlen a bőrápoló olaj alkalmazása. Az olajok mélyen bejutnak a bőrbe, így beszívódva táplálják azt. Számtalan olaj közül választhatunk, de fontos, hogy látható eredmény eléréséhez mindenképpen fontos a rendszeres használatuk.

A paraffinos kézápolás

 

A paraffinos kezelés a kézápolás egyik hatékony kiegészítő szolgáltatása. Ennek hatására a száraz, berepedezett bőr puhává és rugalmassá válik.

Mint minden kezelés tekintetében, ez esetben is fontos a rendszeresség elve. Sajnos hajlamosak vagyunk (én is ☺) elhanyagolni bizonyos dolgokat, mint például a bőrápoló krém alkalmazását. Pedig ha figyelembe vesszük, milyen eredményt lehetne elérni kis odafigyeléssel, akkor fontos lenne, hogy szánjunk időt a kezünk ápolására.

A paraffinos kezeléssel rövid időn belül érhetünk el hosszabb hatást.

Nézzük, milyen hatásai vannak a paraffinnak.

A paraffin hatása:

– rendkívül jó hőtároló

– tágítja a pórusokat

– fokozza a vérkeringést

– erősíti a kötőszövetet

– segíti a krémek felszívódását, ezáltal fokozza hatását

A paraffin, mivel tágítja a pórusokat, így a bőrtápláló és bőrápoló krémek hatékonyabban jutnak be a bőrbe, ahol kifejtik hatásukat. Az eljárás során a kezet meleg paraffinba kell helyezni, ezáltal javítja a vérkeringést. Ahogy fokozatosan hűl a paraffin, úgy záródnak be a pórusok. Ezáltal növeli a krém felszívódásának hatékonyságát, oly módon, hogy meggátolja a tápanyagok bőrön keresztül történő kijutását. Gyakorlatilag bezárja a bőr számára fontos anyagokat.

A kezelésnek köszönhetően azonnal érezhető a változás: bőrünk puhább, simább, feszesebb és bársonyosabb lesz.

Én alkalmazom ezt a bőrápolási módszert és mondhatom, hogy tapintható a különbség. Az előtte-utána fogalma abszolút érzékelhető a kezem tekintetében. Csak ajánlani tudom azoknak, akik a felsorolt problémák közül bármelyiket tapasztalják a bőrükön.

 

Susannah Skiethen

Vélemény, hozzászólás?