Ajánló

Dream Baby Blog: Isabella Starling – Vallomás – Confess

Isabella StarlingVallomás – Confess

Isabella Starling ezen kötete egy elég kemény dark romance történet, ami bizony rendesen megossza az olvasóközönséget. Aki nem bírja az erőszakot, a halált és a kínzásokat, az biztosan ne válassza ezt a könyvet, mivel esélyesen utálni fogja.

A Vallomás rengeteg olyan elemet tartalmaz, ami feszegeti a „normál ember” tűrőképességét. Sok megbotránkoztató momentum van elejtve a sorok között, amit bizony könnyen lehet nem szeretni. Ennek ellenére én nem bántam meg, hogy időt szántam erre a regényre. Nagyjából egy nap alatt el is olvastam Carlotta, Amadeo és Valentino történetét.

Mielőtt elkezdem részletezni a művet, előbb írnék a borítóról. Számomra kissé ellentmondásos, hiszen miközben egy alapjáraton vallási motívum van a központjában (imádság) a háttér színe valamint a meztelen felsőtestű férfi csábító, kissé erotikus érzéseket vált ki. Természetesen a tartalom ismeretében ez kicsit sem meglepő, de aki először veszi a kezébe a könyvet, talán nem tudja hová tenni ezt a vizuális élményt.

A történet egyik főszereplője Amadeo, akinek már az első oldalakon megismerjük sötét szándékát. Arra készül, hogy elraboljon egy fiatal lányt, Carlotta Tomassit, akinek apja a város maffiavezére. A férfi tervéhez fivére, Valentino is asszisztál, ámbár a fiatalabb testvér nem igazán van meggyőződve arról, hogy ez a tett annyira helyes lenne. És ezzel a tervvel kezdetét is veszi a bonyodalom.

Amadeóban rengeteg a fájdalom, és csak a bosszú élteti. Hogy könnyítsen lelke terhén, a vallás felé fordul, azonban a megtorlás szándéka ezután sem tud eltűnni a szívéből. Pontosan tudja, hogy hibát készül elkövetni, de nem tesz le szörnyű elhatározásáról. A regény nagy részében könnyű utálni ezt a karaktert, de ahogy egyre jobban megértjük a miértjeit, úgy válik egyre kedvelhetőbbé.

Carlotta tipikusan olyan női főszereplő, akivel nehéz azonosulni a helyzete miatt. Végletekig naiv, fiatal, mondhatni egy aranykalitkában élte le addigi életét. Természetesen vágyik emiatt a szabadságra, viszont kissé meggondolatlan és butácska hozzáállása miatt, a baj kellős közepébe taszítja saját magát. Carlotta személyiségét erőteljesen megváltoztatja az, hogy elrabolják, azonban talán kissé furcsának hat az eközben benne kialakult Stokholm szindróma az elrablója felé. Viszont az, hogy a lány sokmindenre rájön az apját és annak tetteit illetően, egyáltalán nem meglepő, hogy az iránt kezd el romantikus érzelmeket táplálni, akitől a legjobban tartania kellene.

Valentino szerintem a legkedvelhetőbb karakter a történetben, mert az az alázat, ahogy a bátyja és Carlotta irányában viselkedik, talán már súrolja is az „ilyen nincs” határát. Nagyon erős karakter és kimondottan örültem, hogy a könyv végére ő is elnyeri méltó jutalmát.

Összefoglalva, ez a könyv talán kegyetlenebb, mint az ember gondolná, de azért megvannak a szerethető részei. A BDSM műfaj kedvelőinek biztosan nagyon tetszeni fog, ahogy azoknak is, akik kedvelik a pörgős és váratlan fejleményekkel átszőtt írásokat.

Dream Baby

Ha kedvet kaptál a könyv olvasásához, itt tudod beszerezni: Book Dreams Kiadó

 

A nevem Amadeo Dacosta, de neked… neked csak Atyám.

Hónapokon át figyeltem Carlotta Tomassit. Csak az alkalomra vártam, hogy kiragadhassam a kényelmes életéből. A maffiavezér lánya nem lesz többé édes és ártatlan. Nem, ha rajtam múlik.

Elrabolják. Elviszik. Fogoly lesz. Carlotta engedelmes kis bárányból megtört bűnössé válik a cellában, amit csak neki építettem. Szinte még gyerek, egy elbűvölő, ártatlan szépség. Ő lesz a legféltettebb tulajdonom.

Várom a pillanatot, mikor felébred és rájön, hogy most már hozzám tartozik. Az enyém. A félelem. A várakozás. A fájdalom. Mindent elveszek tőle. Az első szavaimmal pedig megpecsételem a sorsát.

Ideje gyónni, kis bűnösöm.

És Atyád nem bocsát meg.

Ez a mocskos pap, álmaid… vagy épp rémálmaid főszereplője.

A Vallomás egy sötét romantikus maffiaregény, ahol a főhősnőt elrabolják és fogva tartják.

 

 

Vélemény, hozzászólás?