Ajánló

Melyik könyvet viszik a legtöbben

Belegondoltatok már abba, hogy vajon melyik könyvet viszik a legtöbben a karácsonyfa alá? Vajon ti is éppen azt vásároltátok meg? Ha van kedvetek olvassátok el egy könyvesbolti dolgozó tapasztalatait az idei évről.  

 

Talán az egyik legnépszerűbb kategória az ifjúsági irodalom és a mese. Nagyon sok szülő és nagyszülő vesz ajándékba könyvet a gyerekeknek. (Még, akkor is, ha a poronty nem feltétlenül szeret olvasni.) Az egyik legkedveltebb történet már évek óta, a Ropi naplója. Így nem csoda, hogy a legújabb, tizennegyedik részt szívesen megvásárolják a felnőttek. Természetesen a Harry Potter továbbra is letaszíthatatlan a dobogóról. Karácsony táján többen is úgy döntenek, hogy nem egyet, nem kettőt, hanem azonnal mind a hét részt megveszik. Arról nem is beszélve, hogy az írónő legújabb történetére is sokan kíváncsiak, ami nem más, mint az Ickabog.

Kiesebbeknek az idei év végén legtöbbször Bartos Erika – Csengettyűk című meséjét vitték, nem is csoda, hiszen a Bogyó és Babóca hatalmas népszerű-ségnek örvend. Az idősebb vásárlók szívesen maradnak a klasszikusoknál (kivétel mindig akad), ezért gyakran mesegyűjteményeket vásárolnak az unokáknak.

A másik nagy kedvenc természetesen bármiféle szórakoztatóirodalmi mű, azon belül is kiemelkednek a romantikusok, illetve krimik. Az idei évben azonban több életrajzi kötet is nagy kedvenccé vált, és rengetegen vásárolták/vásárolják meg. A fent említett kötetek a következők: Presser Gábor: Presser könyve Barack Obama: Egy ígéret földje Matthew McConaughey: Zöldlámpa Roland Lazenby: Michael Jordan – A Levegő Ura. Ezenkívül nem mehetünk el szó nélkül a következő könyvek mellett sem, hiszen sokak szavaztak bizalmat nekik. Dezső András: Magyar kóla – A kokain útja Magyarországon Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós Montse Linde-Ivan TapiaA nagy pénzrablás: – A professzor naplója – Menekülő könyv

És még sorolhatnánk…

Lis Ohtears

Vélemény, hozzászólás?